Na hlavný obsah

Okresy s najnižšou zaočkovanosťou môže tretia vlna zasiahnuť najsilnejšie

Navštíviť ich chce preto aj predseda vlády Heger.

Niekoľko okresov na Slovensku výrazne zaostáva a dosahuje zaočkovanosť pod 30 percent. Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) plánuje regióny osobne navštíviť, aby zistil prečo. Odborníci tvrdia, že pomôcť by mali aj samosprávy a dobre cielená kampaň. Tá dodnes neexistuje.

Miera zaočkovanosti na Slovensku rastie pomaly. Odborníci predpokladajú, že tretia vlna pandémie najviac zasiahne práve nezaočkovaných. Predseda vlády chce regióny s najnižším záujmom o vakcínu navštíviť osobne. Zameria sa aj na pripravenosť nemocníc.

„Čaká ma teraz návšteva Banskobystrického a Trnavského kraja. Ideme sa pozrieť hlavne do okresov s najnižšou zaočkovanosťou aby sme zistili, kde je problém. Myslím si, že práve na vstupe do tretej vlny je veľmi dôležité, aby ľudia mali imunitu a vieme, že očkovanie je tou cestou,“ tvrdí predseda vlády.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

„Keď si pozrieme takú poslednú štúdiu, ktorú robila Slovenská akadémia vied, tak 12 percent ľudí, čo je stále niekoľko desiatok tisíc Slovákov, bolo nerozhodnutých. Ak by sa na nich správne cielila tá marketingová kampaň, tak by to určite pomohlo,“ myslí si zdravotnícky analytik Martin Smatana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko