Na hlavný obsah

Paralympijské hry v Tokiu budú bez divákov

Odštartujú už 24. augusta.

Paralympijské hry v Tokiu budú bez divákov
Na ilustračnej snímke olympijské kruhy v Tokiu. Foto: TASR/AP

Rovnako ako počas olympijských hier (OH) v Tokiu nebudú fanúšikovia v hľadiskách športovísk ani počas paralympijských hier, ktoré budú od 24. augusta do 5. septembra. V pondelok (16. 8.) o tom informovali organizátori. Tokio stále bojuje s nárastom infikovaných koronavírusom.

Na OH boli výnimky pre divákov počas podujatí, ktoré sa konali mimo Tokia. Na paralympiáde sa na niektoré športoviská dostane obmedzený počet detí. Organizátori vyzvali obyvateľov, aby sa počas súťaží, ktoré sa konajú mimo štadiónov, nesnažili dostať k tratiam.

Rozhodnutie padlo po stretnutí prezidenta Medzinárodného paralympijského výboru (SPV) Andrewa Parsonsa so šéfkou organizačného výboru Seiko Hašimotovou, guvernérkou Tokia Juriko Koikeovou a japonskou ministerkou športu Tamajo Marukawovou.

Na paralympijských hrách v Tokiu sa predstaví približne 4 400 športovcov z celého sveta, Slovensko bude zastupovať 27 reprezentantov. „Pre zvyšujúci sa počet osôb infikovaných koronavírusom v Tokiu a Japonsku sme nemali inú možnosť. Musíme postupovať mimoriadne ostražito,“ komentoval šéf MPV Parsons.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport