Na hlavný obsah

Peniaze na očkovaciu kampaň už sú, plán kampane je ale stále neznámy

Detaily kampane rezort zdravotníctva ešte nezverejnil.

Po týždňoch naťahovania medzi ministrami Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽANO), rezort financií nakoniec uvoľnil takmer štyri milióny eur na očkovaciu kampaň. Presný plán, kam peniaze poputujú, zatiaľ nie je známy.

Ministerstvo zdravotníctva ani po viac ako týždni nespresnilo, ako minie financie, ktoré dostalo na očkovaciu kampaň. Očakávania majú odborníci, opozícia aj minister financií.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

„Potvrdením toho, že vláda zlyháva aj v očkovaní je aj fakt, že minister financií, ak si pamätáte, takmer dva mesiace zdržoval financie na očkovaciu kampaň. Dnes peniaze sú, ale kampaň stále nie je,“ pripomenul poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši (nezaradený).

„Finančné prostriedky, ktoré máme k dispozícii na mediálnu kampaň, budú určené na nákup mediálneho priestoru, na výrobu rozhlasových a televíznych spotov a grafického obsahu,“ uviedla pracovníčka komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva Tatiana Kmecová.

Odborníci dlhodobo upozorňujú, že očkovacia kampaň by sa teraz mala zamerať na individuálny prístup k ľuďom a na boj s dezinformáciami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko