Na hlavný obsah

Policajti zaistili tisíce nelegálnych cigariet, muž s nimi obchodoval v Prievidzi

Obvineného stíhajú vo väzbe, hrozí mu až päť rokov za mrežami.

Policajti zaistili tisíce nelegálnych cigariet, muž s nimi obchodoval v Prievidzi
Na snímke zadržané cigarety v colnom sklade počas tlačovej konferencie k odhaleniu nelegálnej výrobne tabaku na východe Slovenska v obci Udavské 6. mája 2021 v Bratislave. Foto: TASR

Policajti z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) v Prievidzi zadržali muža, ktorý predával nelegálne cigarety. Tým chýbali platné kontrolné známky aj príslušné povolenia. Muž spôsobil štátu škodu na daniach vo výške 48 370 eur, informovalo v utorok (31. 8.) Finančné riaditeľstvo SR.

Pri akcii s krycím názvom Kľak sa policajtom podarilo zaistiť 197 000 nelegálnych kusov cigariet a viac ako 279 kilogramov tabaku. „Zadržaný mal vo svojej prevádzke k priamemu predaju len malé množstvo nelegálnych cigariet a tabaku, ktoré priebežne dopĺňal zo skladu umiestneného v pivničných priestoroch patriacich k jeho bytu,“ informovali policajti.

Nelegálne cigarety a tabak našli policajti pri domovej prehliadke a prehliadke iných pozemkov a priestorov už obvineného. Zaistené cigarety a tabak boli rôznych značiek ako napríklad Malboro, Rothmans či Coloseum Vikrins.

„Obvinený bol na základe podnetu a podaním návrhu vyšetrovateľa KÚFS vzatý do väzby rozhodnutím Okresného súdu v Prievidzi. Bude tak väzobne stíhaný,“ dodali policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko