Na hlavný obsah

Poslanec Bubnár oznámil, že sa vzdá svojho mandátu

Chce sa vrátiť do školstva.

Poslanec Bubnár oznámil, že sa vzdá svojho mandátu
Na snímke Jozef Bubnár (OĽANO) s ochranným rúškom skladá poslanecký sľub. Foto: TASR

Poslanec Národnej rady SR Jozef Bubnár (OĽANO) sa vzdáva svojho mandátu. Oznámil to v sobotu (28. 8.) na sociálnej sieti.

„Dnes, po roku a pol môjho pôsobenia v Národnej rade, vás však musím s poľutovaním informovať, že túto moju životnú etapu – pôsobenie vo funkcii jedného zo 150 zákonodarcov – navždy uzatváram,“ napísal Bubnár.

Ako jeden z dôvodov uviedol, že vykonávanie poslaneckého mandátu malo neblahý vplyv na jeho psychické a fyzické zdravie.

„Dve zastávky na urgentnom príjme v nemocnici počas júna a júla boli pre mňa finálnym znamením, že vyhrážky, priania smrti, či nenávistné agresívne vulgarizmy prijímané na dennej báze nie je to, o čom som v živote sníval,“ vysvetlil poslanec.

Zároveň oznámil, že sa plánuje vrátiť k pôsobeniu v školstve. Poďakoval sa všetkým svojim voličom, ako aj hnutiu OĽANO.

Na Bubnárovo rozhodnutie reagoval predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. „Jozef Bubnár nás o tomto svojom zámere informoval už dávnejšie, chápeme jeho rozhodnutie a naďalej s ním zostávame v priateľskom kontakte. Bolo nám cťou s ním v parlamente spolupracovať a prajeme mu v osobnom živote veľa zdravia a osobných úspechov,“ uviedol Šipoš.

Bubnára by mal v poslaneckých laviciach podľa výsledkov vo voľbách v roku 2020 nahradiť Vojtech Tóth.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko