Na hlavný obsah

Pri havárii autobusu v Nemecku sa zranilo 10 Čechov

Mali namierené domov z Talianska.

Pri havárii autobusu v Nemecku sa zranilo 10 Čechov
Na snímke havarovaný český autobus. Foto: TASR/DPA

V Nemecku v sobotu (21. 8.) havaroval autobus s českými turistami, ktorí sa vracali z Talianska do Česka. Nehoda sa podľa všetkého zaobišla bez obetí na životoch, zranenia však utrpelo 10 ľudí. Informoval o tom na svojom webe Bavorský rozhlas.

Nehoda sa stala ráno na diaľnici A93 v dolnobavorskom okrese Kelheim, južne od mesta Regensburg. Cestovná kancelária Čedok, ktorá zájazd do Talianska organizovala, uviedla, že pri nehode bolo v autobuse 34 českých turistov. Pôvodne bavorský rozhlas informoval, že v autobuse bolo 39 turistov, z ktorých sa 14 zranilo, hlásili aj ťažké zranenia štyroch cestujúcich.

To sa ale podľa ČTK nepotvrdilo, hovorcovia Čedoku a bavorskej polície sa pre agentúru vyjadrili, že osem ľudí sa zranilo ľahko a dvaja stredne ťažko.

Generálna konzulka Českej republiky v Mníchove Kristína Larischová Českému rozhlasu-Rádiožurnálu povedala, že príčinou nehody mohol byť mikrospánok vodiča. „Vodič zišiel z diaľnice v pravotočivej zákrute a autobus sa prevrátil na bok,“ uviedla. „Vďaka spolupráci bavorsko-českého centra v oblasti policajných zásahov privolali aj naše policajné sily a poslali tiež tlmočníka,“ doplnila Larischová.

Hovorca dolnobavorskej polície Lankes ale túto verziu odmietol potvrdiť. „V tejto chvíli nemôžeme k príčine nehody poskytnúť žiadne isté údaje,“ povedal ČTK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet