Na hlavný obsah

Pri nehode českého autobusu sú 4 cestujúci ťažko zranení

Dovedna sa zranilo 14 ľudí.

Pri nehode českého autobusu sú 4 cestujúci ťažko zranení
Na snímke havarovaný český autobus. Foto: TASR/DPA

V Nemecku havaroval v sobotu (21. 8.) ráno autobus s českými turistami, ktorí sa vracali z Talianska domov. Pri nešťastí podľa posledných informácií utrpelo zranenia 14 ľudí, štyria z nich ťažké, povedal ČTK hovorca dolnobavorskej polície Johann Lankes. O život neprišiel nikto.

Pôvodne polícia hovorila o desiatich zranených, neskôr bilanciu nehody zvýšila. Príčina nehody zatiaľ nie je jasná, podľa českého ministerstva zahraničia ju mohol spôsobiť mikrospánok vodiča. Polícia túto verziu ale zatiaľ odmietla potvrdiť.

Nehoda sa stala krátko pred pol siedmou ráno na diaľnici A93 v dolnobavorskom okrese Kelheim, južne od mesta Regensburg.

Ťažké zranenia podľa polície utrpeli dve ženy vo veku 21 a 47 rokov a dvaja muži vo veku 48 a 52 rokov.

Nejasné počty cestujúcich

Čedok, ktorý zájazd do Talianska organizoval, v rannej tlačovej správe napísal, že pri nehode bolo v autobuse 34 českých turistov.

Dolnobavorská polícia hovorí o 35 cestujúcich a dvoch vodičoch. Podľa cestovnej kancelárie bola v autobuse okrem 34 turistov tiež jedna sprievodkyňa.

Turisti, ktorí nehodu prečkali bez zranení, čakali na blízkej hasičskej stanici v obci Langquaid na náhradný autobus, ktorý ich prevezie do Česka.

České ministerstvo zahraničia na sociálnej sieti uviedlo, že ľudia by mali byť najneskôr v nedeľu doma.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa

Príčina nehody zatiaľ podľa hovorcu dolnobavorskej polície nie je známa, na mieste sa ešte len začalo vyšetrovanie. Do nehody nebolo zapojené žiadne iné vozidlo.

Autobus, ktorý šoféroval 57-ročný Čech, zišiel z krajnice a prevrátil sa na bok po tom, ako sa rozkymácal pri zjazde z diaľnice. Škodu polícia odhadla na 100 000 eur. Vodič zranenia neutrpel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet