Na hlavný obsah

Pri protestoch klimatických aktivistov britská polícia zatkla najmenej 50 ľudí

Akcia by mala trvať dva týždne.

Pri protestoch klimatických aktivistov britská polícia zatkla najmenej 50 ľudí
Protesty proti klimatickej zmene v Londýne. Foto: RTVS

Najmenej 50 ľudí zatkla britská polícia pri protestných akciách klimatických aktivistov v uliciach metropoly Londýn, uviedol v pondelok (23. 8.) neskoro večer britský Scotland Yard. Informuje o tom agentúra DPA.

Po výzve hnutia Extiction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu) zablokovali účastníci protestu ulice a križovatky v centre Londýna, napríklad v blízkosti Trafalgarského námestia, pričom niektorí z demonštrantov sa pripútali k vozidlám. Vo vyhlásení britskej polície sa uvádza, že došlo k zatknutiu 52 osôb.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Viliam Ovsepian:

Na jednej z križovatiek protestujúci umiestnili obrovský na ružovo zafarbený stôl s nápisom „Poďte k stolu“ – cieľom bolo spustiť debatu o klimatickej zmene, píše DPA.

Protesty by mali v britskej metropole podľa vyhlásenia aktivistov hnutia Extiction Rebellion trvať dva týždne.

Táto skupina založená v roku 2018 združuje klimatických aktivistov, ktorí pomocou občianskej neposlušnosti zameriavajú pozornosť širokej verejnosti na nečinnosť v otázke globálneho otepľovania. Extinction Rebellion pravidelne organizuje demonštrácie zamerané proti bankám, finančným inštitúciám, energetickým firmám a mediálnym organizáciám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet