Na hlavný obsah

Pri protestoch proti opatreniam zatkli v Austrálii 250 ľudí

Situácia sa aj napriek obmedzeniam zhoršuje.

V Austrálii zatkli v sobotu (21. 8.) vyše 250 ľudí na proteste proti pandemickým lockdownom v krajine. Mnohým hrozia pokuty za nedodržiavanie hygienických nariadení. Informovali o tom austrálske úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.

Protesty sa v sobotu konali vo viacerých mestách po celej krajine. Najväčší a najsilnejší bol v Melbourne. Po potýčkach, ktoré vypukli na niektorých protestoch, ošetrili najmenej sedem policajtov.

V Sydney platí lockdown už dva mesiace. V Melbourne a austrálskom hlavnom meste Canberra ho zaviedli tento mesiac. Pravidlá lockdownu pre ľudí znamenajú, že sa väčšinou zdržiavajú doma a majú obmedzené sociálne kontakty.

Situácia sa napriek opatreniam zhoršuje

Protestujúci tvrdia, že lockdowny by sa mali skončiť, ale úrady vysvetľujú, že sú potrebné na potlačenie šírenia koronavírusu a na záchranu životov.

Napriek protipandemickým opatreniam austrálsky štát Nový Južný Wales, kde sa nachádza aj Sydney, hlásil v sobotu rekord 825 nových denných komunitných prípadov nákazy koronavírusom. Niekoľko veľkých miest zápasí s výskytom vysokonákazlivého variantu delta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet