Na hlavný obsah

Pri výbuchu muničného skladu v Kazachstane sa zranilo najmenej 60 ľudí

Úrady evakuovali obyvateľov štyroch susedných obcí.

Pri výbuchu muničného skladu v Kazachstane sa zranilo najmenej 60 ľudí
Výbuch muničného skladu v Kazachstane. Foto: ČTK/ABACA/AA

Najmenej 60 zranených si vyžiadal štvrtkový (26. 8.) výbuch v muničnom sklade v kazašskom regióne Žambyl. Úrady po explózii evakuovali obyvateľov štyroch susedných obcí. Informovala o tom agentúra AFP.

K výbuchu došlo v sklade zbraní, ktorý patrí tamojšiemu ministerstvu obrany. Podľa hovorcu regionálnej vlády v Žambyle sa  zranilo 60 ľudí vrátane jedenástich príslušníkov armády. Záchranári ich previezli do nemocníc v neďalekom meste Taraz.

„(Pri incidente) nikto nezomrel,“ povedal hovorca regionálnej vlády pre agentúru Interfax.

Rezort obrany vo vyhlásení informoval o tom, že „explóziu neidentifikovaných predmetov“ spôsobil požiar. Na miesto boli povolaní hasiči. Príčinu nehody bude vyšetrovať osobitná komisia.

Video zdieľané v aplikácii Telegram, ktoré pravosť nebolo možné bezprostredne overiť, zachytilo hustý dym, ktorý vychádzal z jedného zo skladov krátko pred explóziou.

Úrady museli po výbuchu evakuovať obyvateľov štyroch obcí. Jedna z nich sa nachádza menej ako kilometer od miesta incidentu. Svoje domovy tam muselo opustiť 250 občanov.

Podobný incident sa odohral v roku 2019. Explózia v muničnom sklade pri meste Arys zabila dvoch ľudí a desiatky zranila. Evakuovaných muselo byť niekoľko tisíc miestnych obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet