Na hlavný obsah

Prihlasovanie do očkovacej lotérie už malo byť spustené. Ministerstvo ho posunulo

Registrácia bola spustená po 18-tej hodine..

Prihlasovanie do očkovacej lotérie už malo byť spustené. Ministerstvo ho posunulo
Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku. Foto: TASR

Od nedeľného (1.8.) poludnia sa malo spustiť prihlasovanie do očkovacej lotérie. Stránka www.bytzdravyjevyhra.sk však ani hodinu po poludní stále nebola funkčná. Ministerstvo financií následne na svojom webe informovalo, že registrácia bude spustená v nedeľu až od 20.00 h. Napokon ju spustilo o takmer dve hodiny skôr.

Ministerstvo predtým ohlásilo, že prihlasovanie bude spustené od 12.00 h. a na jeho stránke bolo zverejnené aj odpočítavanie.

„Ministerstvo financií SR pripravilo tento mimoriadne náročný projekt v rekordne krátkom čase a spúšťa ho len dva týždne od podpisu legislatívy prezidentkou SR. Registračný systém naprojektovalo ministerstvo financií do veľkej miery vo svojej réžii a využilo naň najmä interné kapacity odborníkov na informačné technológie,“ uviedol pre RTVS v nedeľu tlačový odbor ministerstva.

Kto môže súťažiť o očkovaciu prémiu?

„Princíp očkovacej prémie bude jednoduchý. Osoba by mala byť zaočkovaná, následne sa zaregistruje a bude zaradená do žrebovania o finančné výhry,“ uvádza nateraz na stránke ministerstvo.

O očkovaciu prémiu budú môcť súťažiť všetky osoby s trvalým pobytom na Slovensku nad 18 rokov, ktoré budú zaočkované aspoň prvou dávkou dvojdávkovej vakcíny alebo jednou dávkou vakcíny od Johnson & Johnson.

Je jedno, kedy a akou vakcínou sa dali zaočkovať. Podmienkou ale je, aby tieto osoby boli registrované v databáze Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré bude každú registráciu do súťaže overovať. 

Spustiť sa má aj sprostredkovateľský bonus

Rovnako od prvého augusta má podľa ministerstva byť možná na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk aj registrácia pre záujemcov o sprostredkovateľský bonus. K registrácii budú ale potrebovať špecifický kód, o ktorý si najskôr požiada osoba, ktorú k očkovaniu motivovali.

Bonus si budú môcť uplatniť až potom, ako bude táto osoba plne zaočkovaná (buď oboma dávkami dvojdávkovej vakcíny alebo jednou dávkou vakcíny od Johnson & Johnson), najneskôr ale do 31. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko