Na hlavný obsah

Proti Kočnerovi svedčil Tóth, prokurátor považuje jeho výpoveď za vierohodnú

Naopak, Kočnerova obhajoba tvrdí, že ide o fikciu.

Proti Kočnerovi svedčil Tóth, prokurátor považuje jeho výpoveď za vierohodnú
Na snímke svedok Peter Tóth prichádza do súdnej siene Okresného súdu (OS) Bratislava I, kde sa začalo hlavné pojednávanie s Marianom Kočnerom v kauze takzvaných motákov v utorok 10. augusta 2021. Foto: TASR

Na Okresnom súde Bratislava I sa v utorok (10. 8.) prvýkrát pojednávalo v kauze Kočnerových motákov. Proti bývalému podnikateľovi vypovedal ako svedok aj bývalý siskár Peter Tóth, ktorý motáky odovzdal polícii na jeseň 2018.

Tóth vo výpovedi pred súdom potvrdil svoje doterajšie vyjadrenia, že pomocou lístočkov s odkazmi si chcel Kočner zháňať svedkov, ktorí by mu vymyslenými svedectvami pomohli v kauze televíznych zmeniek. Kočner tak teraz čelí obžalobe zo zločinu krivej výpovede v štádiu pokusu.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Timotej Pisch:

„Ja si myslím, že svedok Tóth vypočutý na dnešnom pojednávaní vypovedal konzistentne s prípravným konaním, aj vzhľadom na rozsiahlosť jeho výpovede absolútne neboli zistené nejaké odchýlky v týchto výpovediach, ja ju považujem za vierohodnú,“ vyhlásil po utorkovom pojednávaní prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne Ronald Kutiš.

Naopak, Kočnerov obhajca Michal Mandzák považuje výpoveď exsiskára za vymyslenú. „Výpoveď pána Tótha hodnotím jednoznačne ako nedôveryhodnú, svedčí o tom to, ako svedok vystupoval pred súdom. Nechcel vypovedať, nechcel odpovedať na otázky obhajoby, takže myslím si, že verziu, ktorú predniesol jednoznačne hodnotím ako fikciu,“ vyhlásil Mandzák.

V utorok na súde vypovedali okrem Tótha aj Kočnerov právny zástupca Marek Para a podnikateľ Jozef Dučák. Pojednávanie pred bratislavským okresným súdom bude pokračovať aj v stredu 11. augusta, keď sa bude súd oboznamovať aj s listinnými dôkazmi, obrazovým záznamom a znaleckým posudkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet