Na hlavný obsah

Remišová navrhne pozastavenie výkonu práv členov Za ľudí okolo Kolíkovej

Frakcia podľa nej rokuje s konkurenciou o postupe proti strane.

Remišová navrhne pozastavenie výkonu práv členov Za ľudí okolo Kolíkovej
Na snímke zľava Mária Kolíková a Veronika Remišová (obe Za ľudí). Foto: SITA

Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupinke funkcionárov strany okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

Tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane.

„Skupinka okolo Kolíkovej svojimi vyjadreniami už niekoľko mesiacov ukazuje, že nemá záujem o rozvoj strany Za ľudí a o spoločné presadzovanie jej hodnôt a programu,“ vyhlásila Remišová.

Skupina podľa nej „poza chrbát“ predsedníctva rokuje s konkurenčnými politickými stranami o postupe, ako zo strany odísť a zároveň si udržať svoje funkcie, ktoré získala vďaka Za ľudí.

Podľa Remišovej je to v rozpore so stanovami strany a poškodzuje ju to. Hovorí o zrádzaní hodnôt a členov strany.

„Veľká väčšina z predsedníctva, ale aj veľká väčšina z viac ako 700 členov strany je jednotná a chce pokračovať v napĺňaní programu strany a sľubov, ktoré sme dali ľuďom pred voľbami. Nie neustále riešiť útoky a nenaplnené ambície skupinky, ktorá vyvolala konflikt v strane z nepochopiteľných dôvodov, ktorým nerozumejú ani členovia strany, ani verejnosť,“ dodala Remišová.

Kolíková: Budeme podporovať vládu Eduarda Hegera

Kolíková neskôr uviedla, že si myslí, že je „nešťastné hľadať v tých, čo odchádzajú zo strany, dôvody“. Je podľa nej potrebné, aby sa zamyslelo vedenie strany, či „nie je nejaký problém vo vedení“.

Zdôraznila, že frakcia má záujem podporovať súčasnú vládu. „Stále budeme podporovať vládu Eduarda Hegera. Chceme presadiť reformu justície, ako aj ostatné reformy tejto vlády,“ vyhlásila.

Ako dodala, o situácii v strane sa rozpráva otvorene. „Je to vládna strana, je to vážna vec. Myslím si, že primerane o tom treba informovať aj verejnosť,“ podčiarkla.

Ministerka spravodlivosti potvrdila, že situáciu rozoberá aj s premiérom a koaličnými partnermi. Či je témou i vstup členov frakcie do iného klubu alebo strany nešpecifikovala.

„Aj to je jedna z možných alternatív,“ odpovedala na otázku, či by sa štvorkoalícia mohla premeniť na päťkoalíciu. „V tomto momente sme ani neodišli zo strany, toto všetko sú veľmi hypotetické úvahy a nič nevylučujem,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko