Na hlavný obsah

Remišová nikdy moju prácu nekritizovala, tvrdí odvolaná štátna tajomníčka Kumanová

Zuzanu Kumanovú na návrh Veroniky Remišovej v stredu odvolala vláda.

Remišová nikdy moju prácu nekritizovala, tvrdí odvolaná štátna tajomníčka Kumanová
Na snímke odvolaná tajomníčka ministerstva kultúry Zuzana Kumanová (Za ľudí).

Štátna tajomníčka na ministerstve kultúry Zuzana Kumanová (Za ľudí), ktorú v stredu (25. 8.) odvolala vláda na základe návrhu jej straníckej šéfky Veroniky Remišovej, nedostala odôvodnenie svojho odvolania. „Veronika Remišová nikdy moju prácu nekritizovala,“ uviedla Kumanová.

Podľa štátnej tajomníčky, ktorá vo svojej funkcii končí v stredu, ide o politické rozhodnutie. „Odbornosť nie je pri politických rozhodnutiach na prvom mieste,“ dodala.

Kumanovú si po rokovaní vlády zastala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Jej odvolanie považuje za nešťastné. Kolíková sa preto nechcela zúčastniť na časti zasadnutia vlády, v ktorej sa rokovalo o odvolaní Kumanovej.

K odvolaniu Kumanovej sa vyjadril aj minister financií Igor Matovič (OĽANO), ktorý si myslí, že Viera Leščáková bude Kumenovej dobrou náhradou.

„“Pani Kumanovú mám rád, myslím si, že je to veľmi šikovný človek, ale rovnako musím povedať, že mám rád Vierku Leščákovú, takže si myslím, že veľmi dobrú štátnu tajomníčku strieda veľmi dobrá štátna tajomníčka,“ uviedol Matovič a dodal, že sa nebude miešať do vnútrostraníckych tém v strane Za ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko