Na hlavný obsah

Rezort dopravy spúšťa ďalšiu etapu pomoci cestovnému ruchu

Bude o ňu možné žiadať aj za apríl a máj.

Rezort dopravy spúšťa ďalšiu etapu pomoci cestovnému ruchu
Na ilustračnej snímke cestujúci čakajú na batožinu. Foto: RTVS

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR spúšťa od utorka (17. 8.) tretiu etapu pomoci cestovnému ruchu v rámci schémy de minimis. Informovala o tom štátna tajomníčka MDV Katarína Bruncková spolu s predstaviteľmi dotknutých segmentov v pondelok (16. 8.).

Keďže prevádzky boli zatvorené aj počas apríla a mája tohto roka, o pomoc bude možné žiadať aj spätne za tieto mesiace.

„Schéma nepokrývala tieto mesiace, ktoré však boli kľúčové. Po dohode s ministerstvom financií predlžujeme poskytnutie pomoci aj na tieto dva mesiace s tým, že žiadatelia už v utorok 17. augusta môžu podávať online žiadosti na pomoc. Podmienky zostávajú zachované ako za predchádzajúce etapy, teda od apríla minulého roka do marca tohto roka,“ oznámila.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Ivan Tománek:

Základnou podmienkou podľa nej zostáva pokles tržieb o 40 % v porovnaní s rokom 2019, percento pomoci závisí od výšky poklesu tržieb. MDV podľa jej slov prerobilo svoju webovú stránku tak, aby bola čitateľná pokiaľ ide o schému pomoci. MDV naďalej poskytuje pomoc vo forme konzultácií a cez infolinku.

„Stále zostáva dostatok peňazí na to, aby sme mohli prevádzkam pomáhať v ďalších mesiacoch. Doteraz sme na schéme vybavili vyše 13 000 žiadostí a vyplatili sme viac ako 111 miliónov eur,“ dodala Bruncková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika