Na hlavný obsah

Ronaldo už nechce hrať za Juventus. Chcú ho získať oba manchesterské kluby

Bližšie je k dohode s Man City.

Ronaldo už nechce hrať za Juventus. Chcú ho získať oba manchesterské kluby
Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo v drese Juventusu. Foto: TASR/AP

Ešte pred niekoľkými dňami sa portugalský futbalista Cristiano Ronaldo na sociálnych sieťach ostro ohradil voči mediálnym špekuláciám o jeho odchode z talianskeho Juventusu Turín. Aktuálna realita je iná. Už aj oficiálne zdroje z turínskeho klubu potvrdili, že je na odchode z klubu 36-násobného talianskeho šampióna a 14-násobného víťaza Coppa Italia.

„Včera mi Cristiano oznámil, že nemá v pláne zotrvávať v Juventuse. Nenastúpi už ani na najbližší zápas Serie A proti Empoli,“ uviedol tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

„Veci sa občas rýchlo menia, také sú zákony života. Ronaldo odchádza, ale Juventus zostáva a to je najdôležitejšie. Treba sa mu poďakovať za všetko, čo pre Juventus vykonal. Bol tiež dobrým príkladom pre mladých hráčov. Život však pokračuje ďalej,“ dodal.

Podľa dostupných indícií sa 36-ročný rekordér v počte strelených gólov v portugalskej reprezentácii chystá do tímu anglického majstra Manchestru City, ktorému sa po odchode Sergia Agüera nepodarilo získať dlho avizovaného Harryho Kanea. Zatiaľ však táto informácia nie je oficiálna.

„Manchester City ako prvý nadviazal kontakt s agentom Jorgem Mendesom a isté zdroje uvádzajú, že všetko je už takmer dohodnuté,“ uviedol web BBC Sport.

Ako však píše taliansky novinár Fabrizio Romano, Mendes je okrem City v kontakte aj s mestským rivalom – Manchestrom United, za ktorý už Portugalčan hrával v rokoch 2003 až 2009 a je tak možný aj jeho návrat na Old Trafford.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport