Na hlavný obsah

Rýchlostný kanoista Gelle si zabezpečil postup do semifinále

Komplikácie mu robilo počasie.

Rýchlostný kanoista Gelle si zabezpečil postup do semifinále
Slovenský rýchlostný kanoista Peter Gelle v rozjazde disciplíny K1 na 1000 metrov na OH 2020. Foto: TASR

Slovenský rýchlostný kanoista Peter Gelle postúpil na OH 2020 v Tokiu priamo do semifinále disciplíny K1 na 1 000 m. Vo svojej rozjazde skončil na druhom postupovom mieste, keď nestačil iba na Portugalčana Fernanda Pimentu, za ktorým zaostal o 1,808 sekundy.

V pondelok (2. 8.) bolo na programe päť rozjázd v singlkajaku na 1 000 m, Gelle sa predstavil v tretej. Slovenský reprezentant mal tradične pomalší štart, no postupne svoju jazdu vygradoval, na 500 m bol už tretí a napokon si časom 3:42,131 min. bez problémov postrážil postup.

Z každej rozjazdy postúpili prví dvaja najlepší priamo do semifinále, zvyšní traja oň musia zabojovať vo štvrťfinále.

„Bolo veľmi náročné počasie, je tu vysoká vlhkosť. Od rána som sa cítil tak všelijako, našťastie počas jazdy som sa už cítil dobre. Videl som, že mi súperi veľmi neodišli, už na 500 m som ich dostihol. Potom prišiel môj klasický finiš.

Cítil som, že hladko idem cez Austrálčana van der Westhuyzena a už som si to nenechal ujsť. Bolo náročné sa vyrovnať s týmito podmienkami. Dá sa to zvládnuť, ale treba si dať pozor na dehydratáciu a byť opatrný,“ povedal Gelle pre RTVS.

„Verím, že zajtra to bude ešte lepšie, semifinále však bude extrémne ťažké. Dal som si za cieľ finále, určite to nie je nemožné. Budem musieť vydať zo seba absolútne maximum,“ dodal

Gelle štartuje na svojej tretej olympiáde. Predstavil sa na OH 2012 i 2016, v oboch prípadoch sa dostal do finále. Člen VŠC Dukla Banská Bystrica pádloval v Londýne 2012 o medaily ako člen dvojkajaku (6. miesto) i štvorkajaku (8.), v Riu 2016 zasa v singlkajaku (8.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport