Na hlavný obsah

Sabbatini vytvoril olympijský rekord ihriska a senzačne získal striebornú medailu

Slovenský golfista predviedol skvelý výkon.

Sabbatini vytvoril olympijský rekord ihriska a senzačne získal striebornú medailu
Na snímke slovenský golfista Rory Sabbatini s caddym - manželkou Martinou sa tešia po poslednom údere vo štvrtom kole turnaja mužov na OH v Tokiu. Foto: TASR

Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini získal v nedeľu (1. 8.) na olympijských hrách striebornú medailu. Pre slovenskú výpravu vybojoval v Tokiu tretí cenný kov.

Už vo štvrtok (29. 7.) olympijskou víťazkou stala strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, striebro získal v piatok (30. 7.) aj vodný slalomár Jakub Grigar v K1.

Sabbatini predviedol v nedeľu v 4. kole svoj najlepší výkon, celkovo zaznamenal 17 rán pod par.

Do 4. kola turnaja vstupoval 45-ročný rodák z Juhoafrickej republiky zo 17. miesta a skóre 7 pod par. Najlepší výkon si však odložil na záverečné kolo, v ktorom vytvoril olympijský rekord ihriska, keď dosiahol skóre 10 pod par. S celkovým skóre – 17 tak bol blízko k zisku medaily. Následne musel čakať, ako sa bude dariť jeho súperom. Napokon ho dokázal o jednu ranu prekonať iba Američan Xander Schauffele.

„Stále tomu nemôžem uveriť. Byť na tejto pozícii je vskutku úžasné a aj trochu prekvapujúce. Želal som si priniesť medailu, ale chcenie a snaha je jedna vec a dosiahnutie cieľa iná. V sobotu som nehral dobre a prepadol som sa v poradí. Bolo ťažké na to zabudnúť. Navyše som mal ráno najhoršiu možnú rozcvičku. Ale to, čo som predviedol na ihrisku ma veľmi potešilo. Bol som uvoľnený a mal som radosť z hry. Verím, že ľudí na Slovensku táto medaila inšpiruje, aby začali hrať golf a aby Slovensko malo aj ďalších golfistov na európskej či svetovej úrovni,“ zhodnotil Sabbatini pre RTVS.

„Ráno sme si povedali, že do toho ideme bez tlaku, s čistou hlavou. Od začiatku to vyzeralo super, ale že to dopadne takto sa nám ani nesnívalo. Všetci sme pred olympiádou hovorili, že nejdeme do Tokia na výlet, ale zabojovať o medailu pre Slovensko. Je to pre nás obrovský úspech,“ skonštatoval Rastislav Antala, prezident Slovenskej golfovej asociácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport