Na hlavný obsah

Mimoriadna schôdza NR SR k odvolávaniu Mikulca sa posúva na utorok

Parlament nebol uznášaniaschopný.

Mimoriadna schôdza NR SR k odvolávaniu Mikulca sa posúva na utorok
Minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: SITA

Parlament nebol uznášaniaschopný ani na druhý pokus a nemohol tak v pondelok (30. 8.) rokovať o návrhu na odvolanie Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie ministra vnútra. Prítomná totiž nebola nadpolovičná väčšina zákonodarcov. Predsedajúci schôdze Milan Laurenčík (SaS) odložil začiatok schôdze na utorok (31. 8.) od 9.00 h.

Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 31 poslancov strany Smer-SD a nezaradených poslancov. Smer aj v júli inicioval schôdzu na odvolanie Mikulca. Odložila sa však na september, pretože parlament nebol ani vtedy uznášaniaschopný.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravila Klaudia Suchomel Guzová:

„Nemôžeme čakať do septembra, kým sa uráči vládnej koalícii rokovať o Mikulcovi,“ vyhlásil minulý týždeň šéf strany Robert Fico. Podľa neho je minister Mikulec podozrivý z korupcie, zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a „je otcom myšlienky“ prerušiť zásah policajnej inšpekcie proti trom zločinom.

„Je to on, kto kontroluje a riadi tú skupinu policajtov, o ktorých hovorí správa SIS, že sa manipulujú trestné konania,“ vyjadril sa šéf Smeru-SD na adresu Mikulca, ktorý v pondelok oznámil, že podáva na Fica trestné oznámenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko