Na hlavný obsah

Slovanisti napodobnili Žilinu a tiež neuspeli, v Grécku prehrali 0:3

Skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy však majú istú.

Slovanisti napodobnili Žilinu a tiež neuspeli, v Grécku prehrali 0:3
Úvodný zápas play-off Európskej ligy medzi Olympiakos Pireus a ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR/AP

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nezvládli štvrtkový (19. 8.) prvý zápas play-off Európskej ligy. Na ihrisku gréckeho Olympiakosu Pireus prehrali 0:3. Odveta na Tehelnom poli je na programe budúci týždeň. „Belasí“ majú aj v prípade neúspechu istotu účasti v skupinovej fáze Európskej konferenčnej lige.

Pomalší rozbeh domácich

Úvod zápasu veľa vzruchu nepriniesol, Slovan sa sústredil na defenzívu a Olympiakos sa tiež dopredu príliš netlačil, navyše ho brzdili nepresnosti v rozohrávke.

Domáci mali prvú veľkú šancu až v 27. minúte, keď Abena nezareagoval na El Arabiho nábeh, no ten z bezprostrednej blízkosti neprekonal Chovana, ktorý jeho strelu vyrazil nohou. Vzápätí po rohovom kope mohol otvoriť skóre Cisse, ale Chovan sa opäť blysol.

V 37. minúte však už kapituloval, keď sa po rohovom kope poodrážala lopta v šestnástke Slovana, dostala sa k Madymu Camarovi a ten technicky obstrelil brankára hostí.

Potvrdenie dominancie

Domáci vstúpili do druhého polčasu aktívnešie ako do prvého. M’Vila i Aguibou Camara síce minuli bránku, ale v 52. minúte už Cisse nezaváhal. Valbuena nacentroval loptu do šestnástky, El Arabi bol v postavení mimo hry, ale loptu nezasiahol, tá sa dostala k Cissemu a ten pridal druhý gól domácich.

V 66. minúte už mohlo byť 3:0, ale Chovan predviedol ďalší skvelý zákrok proti Masourasovej strele. O dve minúty neskôr však už lovil loptu zo siete, keď Slovan opäť nezvládol štandardku a po rohovom kope si Božikov nešťastne hlavou tečoval loptu do vlastnej bránky. Slovan sa v závere snažil skorigovať, aktívni boli najmä striedajúci Strelec s Hentym, ale prekonať obranu domácich sa im nepodarilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport