Na hlavný obsah

Slovanisti v konferenčnej lige vyzvú Kodaň či PAOK

Zopakujú si aj výlet na Gibraltár.

Slovanisti v konferenčnej lige vyzvú Kodaň či PAOK
Trofej pre víťaza Európskej konferenčnej ligy. Foto: SITA/AP

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v F-skupine Európskej konferenčnej ligy stretnú s FC Kodaň, PAOK Solún a Lincolnom Red Imps. Súperov z Dánska, Grécka a Gibraltáru im v piatok (27. 8.) prisúdil historicky prvý žreb skupinovej fázy novej súťaže v Istanbule.

Úradujúci slovenský šampión, ktorý sa do EKL presunul po neúspechu v play-off Európskej ligy, figuroval v treťom výkonnostnom koši. Prvé kolo odohrá vo štvrtok 16. septembra, záverečné šieste je na programe 9. decembra.

Priamo do osemfinále postúpia jedine víťazi všetkých ôsmich skupín, mužstvá z druhých miest zabojujú vo februárovej šestnásťfinálovej časti proti tímom z tretích priečok v skupinách EL. Finále premiérovej edície tretej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa uskutoční 25. mája v albánskej Tirane.

Slovan má z nedávnej minulosti úspešné skúsenosti s dvoma protivníkmi. PAOK vyradil v play-off EL v sezóne 2019/2020, keď sa prebojoval do skupinovej fázy. S Lincolnom si už dvakrát zmeral sily v tomto ročníku, v treťom predkole EL postúpil vďaka víťazstvu 3:1 na pôde súpera, na ktoré nadviazal domácou remízou 1:1.

Premožiteľ MŠK Žilina v play-off FK Jablonec so slovenským stredopoliarom Jakubom Považancom narazí v D-skupine na AZ Alkmaar, CFR Kluž a FC Randers.

Ďalší český zástupca Slavia Praha, kde pôsobia dvaja Slováci Jakub Hromada a Ivan Schranz, bude hrať v „éčku“ proti Feyenoordu Rotterdam s Róbertom Boženíkom, Unionu Berlín a Maccabi Haifa.

Na cyperskú Omonoiu Nikózia, ktorej dres si obliekajú Tomáš Hubočan s Michalom Ďurišom, čakajú v „háčku“ FC Bazilej, FK Karabach a Kajrat Almaty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport