Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý zápas olympijskej kvalifikácie. Poliakom nedali šancu

Rozhodujúci duel odohrajú v nedeľu proti Bielorusku.

Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý zápas olympijskej kvalifikácie. Poliakom nedali šancu
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu počas zápasu olympijskej kvalifikácie na ZOH v Pekingu Slovensko - Poľsko. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave. V piatok (27. 8.)  zdolali Poľsko jednoznačne 5:1 a s plným počtom 6 bodov vedú D-skupinu. V záverečnom súboji narazia v nedeľu (29. 8.)na Bielorusko (17.30 h), pričom na postup na ZOH 2022 im bude stačiť bod, teda doviesť duel do predĺženia.

Slováci mali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu od úvodu jasnú prevahu a v 9. minúte sa ujali vedenia po premiérovom reprezentačnom zásahu Adama Ružičku.

Odpor súpera definitívne zlomili v druhej tretine, v ktorej pridali ďalšie góly Libor Hudáček, Miloš Roman, ktorý nahradil v zostave zraneného Miloša Kelemena, a Peter Cehlárik. Za Poľsko sa presadil iba Krystian Dziubinski. V tretej časti zvýraznil dominanciu domáceho tímu svojím druhým gólom v zápase Ružička.

Do Pekingu sa kvalifikuje iba víťaz bratislavského turnaja. Postupujúci tím sa v základnej C-skupine ZOH 2022 stretne so Švédskom, Fínskom a ďalším úspešným kvalifikantom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport