Na hlavný obsah

Slovenský dvojkajak nebude chýbať v semifinále „tisícky“

Baláž s Botekom išli v stredu dve jazdy.

Slovenský dvojkajak nebude chýbať v semifinále „tisícky“
Na snímke slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Adam Botek na OH 2020. Foto: TASR

Slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Adam Botek sa na OH 2020 v Tokiu prebojoval do štvrtkového (5. 8.) semifinále K2 na 1 000 m. Vicemajstri Európy z Poznane skončili v druhom štvrťfinále druhí so stratou necelej sekundy na austrálsky tandem Riley Fitzsimmons, Jordan Wood.

V silne obsadenej úvodnej rozjazde obsadili Baláž s Botekom tretiu priečku za ďalšou austrálskou dvojicou Thomas Green, Jean van der Westhuyzen a nemeckými majstrami sveta Maxom Hoffom a Jacobom Schopfom. Prvé dve lode sa kvalifikovali priamo do semifinále.

Vo štvrťfinále si Baláž s Botekom od úvodných metrov strážili postupovú priečku. V tomto roku dosiahli medailové umiestnenie na oboch vrcholných podujatiach, na ktorých štartovali. V úvodnom kole Svetového pohára v Szegede finišovali tretí a aj v Tokiu patria ku kandidátom na cenné kovy.

Baláž: Semifinále bude masaker

„Rozjazda nebola zlá, predviedli sme náš štandard, stred sme viedli a spolu s Austrálčanmi sme boli dve najsilnejšie lode. Odviedli sme si prácu, ktorú sme museli. Zajtra je nový deň, nové preteky, chceme sa čo najlepšie predstaviť v semifinále a postúpiť,“ skonštatoval pre RTVS Samuel Baláž.

Botek doplnil, že mu neprekážalo, že s Balážom museli absolvovať aj štvrťfinále. „Austrálska loď mala výhodu, že mala za sebou už dva štarty. My sme si konečne mohli vyskúšať aj vietor do chrbta. Som rád, že sme si dali dve jazdy. Musíme sa teraz schladiť a dobre sa pripraviť na zajtra,“ uviedol pre RTVS.

Na otázku, či v semifinále slovenské duo zmení taktiku, aby si nevyčerpalo sily v úvode a strede trate, Baláž odpovedal jasne: „Semifinále bude masaker, tam človek nemôže spomaliť, musíme si udržať vysoký štandard na začiatku a v strede a vyskúšať si spraviť taký náskok, že aj keď budú súperi kušať, dobehneme to.“

„Zajtra to môže byť iné, môže fúkať vietor oproti, uvidíme, ako nám vyjde jazda,“ doplnil jeho slová Botek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport