Na hlavný obsah

Smer-SD chce opäť odvolávať ministra Mikulca

Kritizuje jeho údajné stretnutia s takáčovcom Zemanom.

Smer-SD chce opäť odvolávať ministra Mikulca
Na snímke zľava predseda strany Smer-SD Robert Fico a minister vnútra Roman Mikulec. Foto: TASR/koláž RTVS

Opozičný Smer-SD má v pondelok (23. 8.) podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Povedal to vo štvrtok (19. 8.) šéf strany Robert Fico s tým, že nebude čakať na september, nakedy je presunutá schôdza o Mikulcovom odvolávaní, ktorá sa mala konať v júli.

Tvrdí, že minister mal navštevovať takáčovca Mateja Zemana v jeho byte a koordinovať s ním výpovede. Strana opätovne kritizuje Mikulca aj za to, že mal zobrať úplatky.

Pozrite si reportáž, ktorú pripravila Klaudia Suchomel Guzová:

Minister vnútra podľa Fica osobne pozná Zemana a pravidelne chodil za ním do bytu, aby s ním koordinoval výpovede. Odvoláva sa aj na medializované fotografie, podľa ktorých navštevuje Mikulec ženu, ktorá býva v rovnakom bytovom dome ako Zeman.

„Neveríme ani pol slova Mikulcovi, ako si vymyslel príbeh s nejakou dievčinou. V poriadku, keby nebol on ten, kto rozhodol o prerušení zásahu voči Zemanovi,“ skonštatoval Fico.

Šéf Smeru-SD kritizoval obštrukciu zo strany koalície pri mimoriadnej schôdzi, na ktorej chceli koncom júla odvolávať Mikulca. „Nechce o tom rokovať, lebo sa týchto informácií bála,“ povedal s tým, že v pondelok (23. 8.) podávajú nový návrh. Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) má do siedmich dní zvolať schôdzu.

Fico tiež dodal, že Mikulec mal mať ešte ako riaditeľ vojenského spravodajstva kontakty na skupinu takáčovcov. Mal využívať ich služby na riešenie svojich osobných sporov.

Mikulec reaguje

„Pána Zemana nepoznám, nikdy sme sa nestretli – ani na adrese, kde údajne býva a ani nikde inde. Je to len nevyslyšané prianie poslanca Fica,“ zareagoval na slová Fica minister vnútra.

„Poslanec Fico a jeho vyjadrenia sú kapitolou samou o sebe. Každou jednou tlačovou konferenciou mi je ho viac ľúto, ľudsky a úprimne. Do kamier prská bez mihnutia oka jednu konšpiráciu za druhou, spája nespojiteľné a je vidieť, že pritom trpí,“ doplnil smerom k Ficovi, ktorého označil za „skrachovaného politika“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko