Na hlavný obsah

Smer-SD podal dva návrhy na mimoriadne schôdze

Chce odvolávať ministra vnútra a hovoriť o cenách energií.

Smer-SD podal dva návrhy na mimoriadne schôdze
Na archívnej snímke zľava predseda strany Smer-SD Robert Fico a podpredseda strany a NR SR Juraj Blanár. Foto: TASR

Strana Smer-SD podala v utorok (24. 8.) dva návrhy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Na tlačovej konferencii o tom informovali líder strany Robert Fico a podpredseda strany a súčasne NR SR Juraj Blanár.

„Nech to u vás nevyvoláva žiadny pocit, že sme tu dnes za vedenie strany iba dvaja, ostatní podpredsedovia sú rozlietaní po Slovensku na rôznych podujatiach,“ povedal na úvod Fico.

„Pred niekoľkými minútami sme podali dva návrhy na mimoriadne schôdze,“ doplnil s tým, že oba podpísalo 31 poslancov. „Sú splnené všetky podmienky a zajtra začne plynúť sedemdňová lehota, v ktorej predseda NR SR musí tieto mimoriadne schôdze zvolať,“ vysvetlil Fico.

Smer chce v rámci jedného návrhu odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Prostredníctvom druhého návrhu chce diskutovať o cenách energií v roku 2022 a o postupe Slovenska po dokončení plynovodu Nord Stream 2.

Opozičný strana Mikulcovi vyčíta návštevy v dome, kde býval člen bratislavskej skupiny takáčovcov Matej Zeman, hovorí tiež o podozreniach z korupcie. Mikulec už obvinenia odmietol, reagoval, že Zemana nepozná a nikdy ho nestretol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko