Na hlavný obsah

Španielska polícia tvrdí, že zatkla bosa kalábrijskej ´Ndranghety

Muža zadržali v Madride.

Španielski policajti v Madride zatkli jedného z najhľadanejších bosov kalábrijskej mafie ´Ndranghety. S odvolaním sa na video, ktoré na svojom twitteri zdieľala polícia, o tom vo štvrtok (5. 8.) informovala agentúra AFP.

Dominica Paviglianitiho prvýkrát zadržali v roku 1996 v Španielsku a o tri roky neskôr ho vydali do Talianska. V roku 2005 bol vo svojej vlasti odsúdený na 30 rokov väzenia, z ktorého sa dostal v roku 2019 následkom pochybenia súdu, ktorý mu zle vypočítal dĺžku trestu. Kým na neho znovu vydali zatykač, utiekol späť do Španielska.

Paviglianiti bol v januári v neprítomnosti znovu odsúdený na 11 rokov, osem mesiacov a 15 dní za mrežami za sériu zločinov, vrátane vraždy a obchodovania s drogami.

Policajti zadržali šesťdesiatročného Paviglianitiho za bieleho dňa, keď sa prechádzal po jednej z madridských ulíc. Na zatknutí spolupracovali s talianskou vojenskou políciou – karabiniermi.

Člen kalábrijskej mafie mal pri sebe falošné portugalské doklady totožnosti, šesť mobilných telefónov a 6 000 eur v hotovosti, uviedla polícia vo vyhlásení.

Polícia verí, že muž je šéfom jedného z klanov ´Ndranghety, ktorý sa po ňom volá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet