Na hlavný obsah

Starostka českého mesta Kouřim zomrela po páde z okna radnice

Médiá skloňujú aj verziu, že spáchala samovraždu.

Starostka českého mesta Kouřim zomrela po páde z okna radnice
Na snímke Mierové námestie v českom meste Kouřim. Foto: ČTK/Fotobanka ČTK/Sojka Libor

Českí záchranári a policajti v stredu (4. 8.) skoro ráno zasahovali pri prípade ženy, ktorá spadla z okna radničnej budovy v centre mesta Kouřim na Kolínsku. O jej smrti informovali viaceré české médiá.

Žena, ktorú našli na ulici v centre mesta okolo piatej hodiny ráno, bola starostka mesta Zuzana Chmelová. Správu o jej úmrtí potvrdil aj miestny úrad.

„S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dňa 4. augusta tragicky zomrela starostka mesta Kouřim Mgr. Zuzana Chmelová. V mene občanov mesta vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym,“ oznámil úrad na svojej webovej stránke.

Hovorkyňa kolínskych policajtov Michaela Richterová uviedla, že kolínski kriminalisti preverujú okolnosti pádu 60-ročnej Chmelovej z tretieho poschodia.

Podľa záchranárov utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. „Lekár na mieste konštatoval smrť,“ dodala hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Homolová.

O tom, že mŕtvou je starostka mesta, informoval portál Novinky.cz. Podľa neho politička z okna vyskočila sama. Kriminalisti predbežne vylúčili cudzie zavinenie a príčiny smrti určí až súdna pitva.

Hovorkyňa polície podľa iDNES.cz vzhľadom na citlivosť prípadu odmietla poskytnúť bližšie informácie.

Starostka Zuzana Chmelová bola zvolená za združenie nezávislých kandidátov Kouřim – náš domov. Svoj post pravidelne obhajovala od roku 1998.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet