Na hlavný obsah

Stolná tenistka Kánová sa prebojovala do paralympijského finále

Nedala šancu Kórejčanke Lee Mi Gyu.

Stolná tenistka Kánová sa prebojovala do paralympijského finále
Na snímke slovenská reprezentantka v stolnom tenise Alena Kánová. Foto: paralympic.sk

Slovenská reprezentantka v parastolnom tenise Alena Kánova sa prebojovala do finále na Paralympijských hrách 2020 v Tokiu. V súboji o zlatú medailu sa predstaví v nedeľu (29. 8.) 9:45 SELČ.

Svojej kórejskej súperke Lee Mi Gyu dovolila uhrať len jeden set, a tak sa po výhre 3:1 na sety po 13 rokoch opäť objaví v paralympijskom finále. Naposledy sa jej to podarilo v Pekingu 2008. V Londýne 2012 bola bronzová a v Riu de Janeiro 2016 sa do bojov o medaily neprebojovala.

Okrem striebra z Pekingu a bronzu z Londýna má Kánová na svojom konte ešte zlatú medailu zo PH 2000 v Sydney a bronz z Atén. Do svojej zbierky tak pridá piatu paralympijskú medailu.

Vo finále vyzve Číňanku Süe Ťüan, ktorá jej v Riu vystavila stopku a obrala ju tak o možnosť bojovať o cenný kov. „Prehrala som tesne, 2:3. Dlho ma to potom mrzelo, lebo už v Brazílii som chcela hrať o medaily,“ spomína Kánová na súboj.

V Tokiu jej tak má možnosť prehru oplatiť. „Uvidím, ako sa vyspím, dokážem si oddýchnuť a či mi forma a koncentrácia vydrží. No budem bojovať a podám zo seba maximum,“ povedala slovenská reprezentantka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport