Na hlavný obsah

Stratili chuť do jedla a trpeli dýchavičnosťou. Dva tigre sa zotavujú z covidu

Nik nevie, ako sa infikovali.

Stratili chuť do jedla a trpeli dýchavičnosťou. Dva tigre sa zotavujú z covidu
Na snímke tiger sumatranský v ZOO. Foto: TASR/AP

V zoologickej záhrade v indonézskej Jakarte sa z ochorenia COVID-19 zotavujú dva tigre sumatrianske. Úrady sa teraz snažia zistiť, ako sa vzácne zvieratá infikovali, pretože v čase ich nákazy bola zoo zatvorená a u pracovníkov zariadenia sa koronavírus nepreukázal, informovali svetové agentúry.

Deväťročný tiger Tino začal 9. júla trpieť dýchavičnosťou, kýchal a trápila ho nádcha. Stratil tiež chuť do jedla. O dva dni neskôr sa objavili rovnaké príznaky u 12-ročného Hariho. Testy následne u oboch preukázali covid.

Ošetrovatelia im nasadili antibiotiká, antihistaminiká, lieky proti zápalom a multivitamíny. Po desiatich až dvanástich dňoch liečby sa tigrom uľavilo a postupne sa uzdravujú.

„Ich stav je teraz dobrý. Vrátil sa im apetít a sú zase aktívni,“ konštatovala Suzi Marsitawatiová z úradu, ktorý má na starosti v Jakarte parky a lesy. Pracovníci zoo naďalej pozorne sledujú dvojicu.

Tigre sumatrianske sú najkritickejšie ohrozeným poddruhom tigra a ich situácia sa pre úbytok ich životného prostredia zhoršuje, poznamenala agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet