Na hlavný obsah

Pojednávanie s Kočnerom v kauze motákov odročili na koniec októbra

Vypovedať by mal ešte advokát Šabík a možno aj bývalý šéf NAKA Zurian.

Pojednávanie s Kočnerom v kauze motákov odročili na koniec októbra
Na snímke Marian K. prichádza do súdnej siene Okresného súdu (OS) Bratislava I, kde druhý deň pokračovalo hlavné pojednávanie v kauze takzvaných motákov. Foto: TASR

Okresný súd (OS) Bratislava I odročil v stredu (11. 8.) hlavné pojednávanie s obžalovaným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze motákov na 27. októbra.

Na odročenom procese by mal vypovedať advokát Andrej Šabík, ktorý mal vynášať motáky z väzenia. Ten sa na utorkovom (10. 8.) prvom dni pojednávania ospravedlnil z dôvodu dovolenky. Na jeho výpovedi trvá prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

Pozrite si viac v reportáži RTVS, ktorú pripravil Timotej Pisch:

Predseda senátu OS Bratislava I ešte zváži, či na októbrové pojednávanie predvolá aj bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana.

V stredu bolo na programe oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a obrazovým záznamom z výpovede vtedy utajeného svedka – exsiskára Petra Tótha z novembra 2018 a znaleckým posudkom.

Znalecký posudok bol podľa vyjadrenia obhajcu obžalovaného Michala Mandzáka irelevantný. Jeho klient vinu popiera a naďalej popiera, že by bol autorom motákov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko