Na hlavný obsah

Takáčovec Dömötör dostal podmienku za krivú výpoveď

Verdikt súdu je právoplatný.

Takáčovec Dömötör dostal podmienku za krivú výpoveď
Na ilustračnej snímke budova, v ktorej sídli Okresný súd Bratislava III. Foto: TASR

Trest 32 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na päť rokov uložil v stredu (4. 8.) samosudca Okresného súdu Bratislava III Juraj Kapinaj obvinenému Csabovi Dömötörovi. Sudca ho zároveň prepustil z väzby na slobodu.

Schválil tak návrh dohody o vine a treste medzi prokurátorkou a obvineným týkajúcej sa trestného činu krivej výpovede a krivej prísahy. Verdikt súdu je právoplatný, keďže súčasťou dohody je záväzok obvineného nepodať odvolanie.

Podľa prokuratúry naviedol Dömötöra na krivú výpoveď v auguste 2020 Peter Petrov prezývaný „Tiger“. Účelom bolo zosúladiť jeho výpoveď so svedkom Matejom Zemanom prezývaným „Zemák“ alebo „Bandurka“.

Pozrite si reportáž, ktorú pre RTVS pripravila Klaudia Suchomel Guzová:

Ten vypovedal o stretnutí s bývalým šéfom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom a už zosnulým bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby Františkom Böhmom v roku 2017.

Podľa svojej výpovede Matej Zeman na stretnutie niesol čiastku 100 000 eur. O týchto skutočnostiach vypovedal Zeman aj v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

Na základe krivej výpovede Dömötöra boli podľa prokurátorky na jeseň 2020 vzatí do väzby Makó aj Böhm. Svojim konaním teda spôsobil iným obzvlášť závažný následok.

Súd zároveň obvinenému bývalému členovi skupiny takáčovci uložil probačný dohľad a zákaz stretávať sa so spolupáchateľmi. Po Zemanovi a Petrovovi teraz pátra polícia, keďže sa ich nepodarilo zadržať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko