Na hlavný obsah

Tower Bridge v Londýne je opäť prejazdný

Most sa zasekol v otvorenej polohe na takmer 12 hodín.

Tower Bridge v Londýne je opäť prejazdný
Tower Bridge je po poruche opäť otvorený pre dopravu. Foto: ČTK/PA

Zdvíhací most Tower Bridge v Londýne, ktorý sa v pondelok (9. 8.) zasekol v otvorenej polohe, v utorok (10. 8.) nad ránom opäť sprejazdnili. Informovala o tom stanica BBC. Most bol zaseknutý takmer 12 hodín.

K technickej poruche historického mosta došlo po tom, ako sa otvoril pre prejazd veľkej drevenej dvojsťažňovej lode. Most opätovne sprístupnili pre dopravu o 01.45 h miestneho času (03.45 h nášho času).

Príčina poruchy je zatiaľ neznáma

Polícia šoférov a chodcov upozornila, aby sa oblasti vyhýbali. Prístupové cesty vedúce k mostu úrady počas odstraňovania poruchy uzavreli.

Odstavenie mosta spôsobilo v centre britskej metropoly značné dopravné zápchy. Doprava sa spomalila na oboch stranách Temže. Presnú príčinu poruchy ešte zisťujú. Tower Bridge sa naposledy zasekol minulý rok v auguste.

Most, ktorý uviedli do prevádzky v roku 1894, sa zvyčajne otvára približne 800-krát za rok.

V čase otvorenia bol unikátny

Tower Bridge naprojektoval architekt Horace Jones a dodnes patrí medzi najrušnejšie mosty v Londýne. Na zdvíhanie jeho rámov sa pôvodne používala para, v roku 1976 ju nahradila elektrická energia.

V čase svojho vzniku bol Tower Bridge považovaný za najväčší a najsofistikovanejší zdvíhací most na svete, píše BBC. Jeho výstavba trvala osem rokov.



     

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet