Na hlavný obsah

Tretiu dávku vakcíny dostane aj Biden spolu s manželkou

Druhú dávku dostali v decembri 2020.

Tretiu dávku vakcíny dostane aj Biden spolu s manželkou
Americký prezident Joe Biden počas očkovania proti ochoreniu Covid-19. Foto: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill sa nechajú zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti covidu. Biden to potvrdil v stredajšom (18. 8.) rozhovore pre ABC News. Tamojšie zdravotné úrady odporučili Američanom zaočkovaným vakcínami firiem Pfizer/BioNTech a Moderna, aby sa nechali preočkovať treťou dávkou.

„Necháme si dať tretiu dávku,“ povedal Biden. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odporúča preočkovanie osem mesiacov po aplikácii druhej dávky. Podľa úradov sa s preočkovaním začne od 20. septembra.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Štefan Hudec:

Biden má 78 rokov, jeho žena tento rok oslávila 70. narodeniny. Prezident pripomenul, že obaja dostali prvú dávku vakcíny v decembri.

Tretia dávka je určená na posilnenie imunity už zaočkovaných ľudí. USA k preočkovaniu pristupujú v čase, keď ešte nie je dokončená základná vakcinácia. Treťou dávkou očkuje už aj Izrael a niektoré krajiny v Európe už ju tiež schválili.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa ale domnieva, že tretia dávka zatiaľ nie je potrebná a že by sa najprv mali zaočkovať ľudia, ktorí doteraz vakcínu vôbec nedostali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet