Na hlavný obsah

Uzávera D3 v úseku Svrčinovec – Skalité potrvá do konca augusta

Dôvodom odstávky je aj nakrúcanie filmu.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila, že od pondelka (9. 8.) až do utorka 31. augusta bude úplne uzavretá diaľnica D3 v úseku medzi Svrčinovcom a Skalitým.

Dôvodom uzávery je údržba a servis v tuneloch Poľana a Svrčinovec a oprava vozovky diaľnice. NDS uviedla, že pracovníci sa v priebehu odstávky budú venovať čisteniu vozovky, chodníka, kanalizačných odtokov a stien tunela. Budú tiež kontrolovať technologické zariadenia a robiť ich servis.

NDS v pondelok oznámila, že dôvodom uzávery je aj využitie úsekov diaľnice vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec zahraničnou audiovizuálnou produkciou na sedem až desaťdňové nakrúcanie.

„Medzi práce sa nám podarilo zahrnúť požiadavku filmárov. V závislosti od podmienok bude nakrúcanie trvať od sedem do desať dní s tým, že po ukončení budú ukončovacie práce, osadzovanie ďalších bezpečnostných zariadení a kontrola úseku, či je spôsobilý a bezpečný pre cestnú premávku,“ povedal prevádzkový riaditeľ NDS Peter Peťko.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Erik Vrábel:

Podľa Zuzany Bielikovej z Audiovizuálneho fondu ide o jeden z najväčších projektov, ktoré sa podarilo prilákať na Slovensko. „Čo sa týka investícií, ktoré zahraniční filmári nechávajú na Slovensku, tie sa pohybujú v rozsahu od 800 000 eur až do päť miliónov eur. Konkrétne v tomto prípade ide o tú najvyššiu sumu,“ priblížila Bieliková.

Obchádzka bude viesť v smere do Poľska po ceste 1. triedy cez obec Svrčinovec – Zátky. V smere z Poľska dopravu odklonili rovnako na cestu 1. triedy s obmedzením len pre vozidlá do 7,5 tony.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko