Na hlavný obsah

V behu na 200 m si po zlato došprintoval Kanaďan De Grasse

Až piati bežci sa dostali pod hranicu 20 sekúnd.

V behu na 200 m si po zlato došprintoval Kanaďan De Grasse
Andre De Grasse, dobieha do cieľa v behu na 200 metrov na OH v Tokiu. Foto: SITA/AP

Kanadský šprintér Andre de Grasse triumfoval na OH v Tokiu v stredajšom (4. 8.) finále na 200 m časom 19,62 s. Za ním sa zoradila trojica Američanov, striebro s mankom šesť stotín získal Kenneth Bednarek a bronz Noah Lyles (+0,12).

De Grasse zaznamenal osobný aj národný rekord a dosiahol najcennejší triumf svojej kariéry, na rovnakej trati bol na OH 2016 v Riu de Janeiro strieborný za Jamajčanom Usainom Boltom. V Tokiu už vybojoval bronz na stovke a zopakoval tak umiestnenie spred piatich rokov. V zbierke má z Ria aj ďalší olympijský bronz v štafete na 4×100 m. Dvadsaťšesťročný Kanaďan absolvoval časť prípravy na OH v Šamoríne.

Predchádzajúce tri olympijské tituly na dvojstovke oslavoval Jamajčan Usain Bolt, ktorý už ukončil kariéru. V tokijskom finále sa teraz až piati bežci zmestili pod hranicu 20 sekúnd. Medzi najlepších do finále sa nedostal ani jeden zástupca európskeho kontinentu.

Slovenský šprintér Ján Volko nepostúpil v Tokiu z rozbehov na 200 m. Vo svojom skončil na piatej priečke za 21,21 sekundy, celkovo ho tento čas zaradil na 42. miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport