Na hlavný obsah

V Berlíne protestovali tisíce ľudí proti pandemickým opatreniam v Nemecku

V uliciach mesta hliadkovalo asi 2 000 policajtov.

V Berlíne protestovali tisíce ľudí proti pandemickým opatreniam v Nemecku
Policajti zatýkajú demonštranta počas ďalšieho protestu odporcov protipandemických opatrení v Berlíne. Foto: TASR/AP

V nemeckej metropole Berlín v sobotu (28. 8.) protestovalo niekoľko tisíc ľudí proti vládnym nariadeniam súvisiacim s koronavírusom, a to aj napriek tomu, že nemecká polícia tieto protesty zakázala. Informovala o tom agentúra AP.

Polícia zakázala až deväť protestov, ktoré naplánovali na sobotu, a to vrátane protestu hnutia Querdenker, ktoré je najvýraznejším nemeckým hnutím bojujúcim proti pandemickým opatreniam, píše AP. Povolili len jeden protest plánovaný na sobotu a nedeľu (29. 8.), ktorého sa malo zúčastniť približne 500 ľudí. Napriek tomu sa však v Berlíne zhromaždili tisíce ľudí.

Polícia do ulíc Berlína preto rozmiestnila viac ako 2 000 policajtov, ktorí mali zareagovať na protestujúcich, ktorí sa v meste objavia aj napriek zákazu.

Veľký dav ľudí však prilákal aj protest s názvom „Vlak lásky“, na ktorom jeho organizátori hrali techno hudbu. Tento protest bol však naopak zameraný na podporu vládnych opatrení, ktorých cieľom je spomaliť šírenie vírusu.

Protesty sa pritom konajú v čase, keď sa v Nemecku uvažuje o tom, či sa zavedú opatrenia na zvýhodnenie zaočkovaných ľudí. Podobné protesty sa v Nemecku odohrali aj začiatkom augusta. Tie však skončili početnými stretmi demonštrantov s políciou, ktoré viedli k zadržaniu stoviek ľudí, uvádza AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet