Na hlavný obsah

Strelca pri budove amerického Pentagónu polícia zneškodnila

Na mieste zahynul aj policajt.

Strelca pri budove amerického Pentagónu polícia zneškodnila
Na archívnej snímke letecký pohľad na sídlo amerického Pentagónu vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Pri incidente neďaleko budovy Pentagónu zahynul jeden policajt. Útočník ho dobodal nožom. Správu priniesla agentúra AP s tým, že agresora na mieste zastrelili príslušníci policajných zložiek.

Podľa agentúry AP policajt zomrel po prevoze do nemocnice na následky útoku nožom. Zdroj agentúry si ale želal zostať v anonymite, pretože nemal oprávnenie o záležitosti oficiálne hovoriť.

Podrobnosti o celom incidente plánuje Pentagón zverejniť počas tlačovej konferencie. V tejto chvíli nie je podľa AP jasné, či sa najskôr odohral útok nožom, alebo streľba. Úrady bezprostredne neposkytli podrobnosti o časovej postupnosti udalostí.

https://twitter.com/disclosetv/status/1422575487008886786

Budova amerického ministerstva obrany bola približne na hodinu a pol uzavretá a zamestnanci dostali pokyn, aby sa skryli na bezpečné miesto. Medzitým už úrady budovu opäť otvorili.

Minister obrany Lloyd Austin ani náčelník Zboru náčelníkov štábov Mark Milley neboli v čase incidentu v budove.

„Pentagón uvoľnil lockdown a je opäť otvorený. Vstup do stanice metra zostáva zatvorený,“ oznámila na twitteri PFPA.

Strelca podľa portálu Politico zneškodnil policajt pred Pentagónom. Útočníkovi, ktorý spustil streľbu v blízkosti ministerstva obrany, sa teda nepodarilo preniknúť do budovy. Jeden ďalší dôstojník bol pri incidente zranený a previezli ho do nemocnice.

V tejto chvíli bezpečnostné zložky pracujú s verziou, že útočil len jeden muž. Nemenovaný úradník ale zdôraznil, že informácie sa ešte môžu meniť.

Arlingtonský hasičský zbor predtým informoval o „viacerých zranených“. Podľa AP ale nebolo bezprostredne jasné, či išlo o strelné zranenia.

Incident sa podľa AP odohral na nástupišti, ktoré je súčasťou tranzitného centra, cez ktoré denne prejdú tisícky zamestnancov amerického ministerstva obrany. Okrem autobusovej stanice sa tam nachádza aj stanica metra.

K incidentu došlo krátko pred 11.00 h miestneho času. Reportér agentúry AP počul pred Pentagónom niekoľko výstrelov. Ďalší novinár AP počul policajtov kričať „strelec“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet