Na hlavný obsah

V Bratislave sú opäť protesty. Polícia zasiahla proti blokáde

Účasť je menšia ako pred týždňom.

V Bratislave sú opäť protesty. Polícia zasiahla proti blokáde
Policajní ťažkoodenci i ďalší policajti zasiahli proti skupine demonštrantov, ktorá zablokovala cestu pri Hodžovom námestí. Foto: TASR

V Bratislave sú po týždni opäť protesty. Proti výhodám pre zaočkovaných, testovaniu, pandemickým opatreniam, ale aj vláde, prezidentke, parlamentu či médiám.

Ohlásený protest je pri Prezidentskom paláci, neohlásený pred úradom vlády. Avizované demonštrácie na dvoch miestach sa začali vo štvrtok (5. 8.) už ráno za účasti niekoľko desiatok ľudí.

Okolo obeda sa ich na Hodžovom námestí nachádzalo už asi 200-300, protesty však nedosiahli takú účasť ako minulý týždeň. Na oboch námestiach monitoroval situáciu tiež veľký počet policajtov. Tá bola dlho pokojná.

Pokus o blokáciu dopravy

V čase okolo obeda sa na Hodžovo námestie presunula skupina protestujúcich, ktorá demonštrovala na neohlásenom proteste na Námestí slobody. Časť demonštrantov sa následne pokúsila zablokovať cestu pri Hodžovom námestí. Polícia ich však vytlačila z cesty späť na námestie pred Prezidentský palác. V centre Bratislavy sa začali tvoriť kolóny a obmedzená bola aj mestská hromadná doprava (MHD).

„Krátko po 12.00 h prišlo viacero osôb z neoznámeného verejného zhromaždenia na Námestí slobody, medzi účastníkov oznámeného zhromaždenia na Hodžovom námestí, kde narušili jeho priebeh a následne vyprovokovali blokádu vozovky. Z uvedeného dôvodu došlo zo strany polície k vykonaniu služobného zákroku a obnoveniu premávky. Na osobnej slobode boli z tohto dôvodu obmedzené celkovo dve osoby, ktoré boli predvedené na príslušné policajné oddelenie,“ uviedli bratislavskí policajti.

Na miesto prišli aj zdravotní záchranári. „Po vykonaní služobného zákroku bola ošetrená jedna osoba z dôvodu podozrenia z epileptického záchvatu a jeden člen antikonfliktného tímu z dôvodu náhleho zhoršenia jeho zdravotného stavu,“ uviedla polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko