Na hlavný obsah

V Čiernej Hore objavili vyše tony kokaínu skrytú medzi banánmi

Polícia už v súvislosti s činom zadržala dve osoby.

V Čiernej Hore objavili vyše tony kokaínu skrytú medzi banánmi
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Čiernohorská polícia vo štvrtok (26. 8.) večer zabavila kontraband viac ako tony kokaínu. Je to doteraz najväčšie množstvo tejto drogy, ktorú sa podarilo zabezpečiť pri jednej akcii bezpečnostných orgánov krajiny. Polícia to v piatok (27. 8.) oznámila na twitteri.

Podľa informácie zverejnenej na sociálnej sieti policajti v spolupráci s colnou správou odhalili a zaistili 1 205 balíkov kokaínu v dedine Mojanoviči na predmestí čiernohorskej metropoly Podgorice. Drogu, ktorej celková hmotnosť presahuje tonu, ukryli v zásielke banánov. Odkiaľ náklad vypravili, úrady zatiaľ nespresnili.

V súvislosti s odhaleným kontrabandom kokaínu už zadržali dve osoby. Po ďalších podozrivých polícia pátra.

Čiernu Horu, ktorá je kandidátom na členstvo v Európskej únii, obviňujú, že robí málo v boji proti zločinom, najmä proti korupcii a pašovaniu drog a cigariet.

Doteraz rekordný úlovok pašovaného kokaínu sa podaril čiernohorským colníkom v júni 2014 v prístave Bar, o ktorom sa hovorí, že cez neho putujú juhoamerické drogy ďalej do Európy. Pod nákladom banánov vtedy objavili ukrytých 250 kilogramov drogy. Loď vtedy priplávala z Ekvádoru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet