Na hlavný obsah

V Rimavskej Sobote by malo pribudnúť asi 430 nových pracovných miest

Do mesta mieri nemecká drevospracujúca firma.

V Rimavskej Sobote by malo pribudnúť asi 430 nových pracovných miest
Zľava: Minister hospodárstva SR Richard Sulík, konateľ investora Andreas Sandner a konateľ spoločnosti MH Invest Boris Kačáni počas tlačovej besedy, na ktorej predstavili nového zamestnávateľa v priemyselnom parku v Rimavskej Sobote, spoločnosť Ziegler Group a podpísali memorandum o spolupráci. Foto: SITA

Región Rimavskej Soboty môže v najbližších rokoch očakávať investíciu, vďaka ktorej by malo vzniknúť asi 430 pracovných miest. Oznámil to v stredu (4. 8.) minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pri príležitosti podpisu memoranda so zástupcom nemeckej spoločnosti Ziegler Group.

Drevospracujúca firma by mala vybudovať svoju prevádzku v areáli priemyselného parku, ktorý v meste začalo budovať začiatkom tohto roka ministerstvo hospodárstva.

Výroba by sa mohla začať už koncom roku 2023

„Táto investícia bude mať viacero stupňov, ktoré budú trvať viacero rokov. Prvá časť produkcie by mohla byť koncom roku 2023,“ oznámil minister hospodárstva. Dodal, že spoločnosť Ziegler je stabilná a v Bavorsku zamestnáva 1 700 ľudí. Vybudovanie závodu v Rimavskej Sobote by malo byť jej prvou zahraničnou investíciou.

Pozrite si viac v reportáži RTVS, ktorú pripravili Martina Beshirová a Monika Maťová:

V plánovanej prevádzke by sa malo spracovávať drevo od vyťaženej guľatiny až po výsledné produkty. To považuje Sulík za ďalšie veľké pozitívum investície, pretože by sa tak pridaná hodnota z vyťaženého dreva tvorila priamo na Slovensku.

Konateľ firmy Andreas Sandner vyjadril s doterajšími rokovaniami veľkú spokojnosť. „Neviem sa dočkať, kedy začneme s výstavbou nášho závodu v priemyselnom parku v Rimavskej Sobote,“ povedal. „V tomto projekte predpokladáme, že sa nám časom podarí ročne spracovať až okolo jedného milióna kubických metrov dreva,“ dodal Sandner. Celková investícia by v prípade úspešných rokovaní mala dosiahnuť 255 miliónov eur.

Na tento región sa ministerstvo zameralo preto, lebo Rimavská Sobota má dlhodobo najnižšiu nezamestnanosť v krajine a nové pracovné miesta sú podľa Sulíka presne to, čo toto mesto potrebuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika