Na hlavný obsah

Valentovič po deviatich rokoch skončí ako šéf ústredia práce, nahradí ho Zimmer

Schválila to vláda na návrh Krajniaka.

Valentovič po deviatich rokoch skončí ako šéf ústredia práce, nahradí ho Zimmer
Na snímke súčasný generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Marián Valentovič. Foto: TASR

Od začiatku budúceho mesiaca sa zmení generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVAR) SR. V stredu (25. 8.) o tom rozhodla vláda. Súčasného šéfa, nominanta Smeru-SD Mariána Valentoviča, na tomto poste od 1. septembra tohto roka nahradí Karol Zimmer, ktorý bol do konca júna tohto roka generálnym tajomníkom služobného úradu rezortu práce a sociálnych vecí.

Valentovič na pozíciu generálneho riaditeľa UPSVAR nastúpil v apríli 2012. Návrh na výmenu šéfa UPSVAR na rokovanie vlády predložil minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Po rokovaní vlády ozrejmil, že organizačné zmeny plánoval dlhšie. Ústredie práce chce, podobne ako na ministerstve, rozčleniť na dve sekcie – jednu pre sociálne veci, druhú pre rodinné záležitosti. „Očakávam od nového generálneho riaditeľa, že organizačné zmeny uvedie do praxe,“ povedal.

K 1. septembru podľa neho nastanú viaceré zmeny na poste námestníkov či šéfov jednotlivých sekcií. „Budú to ľudia zvnútra úradov práce. Nebudú to politické nominácie,“ avizoval.

Zimmer uviedol, že jeho prioritou je pokračovať v práci, ktorú úrady robia v oblasti zamestnanosti či vyrovnávania sa s následkami pandémie covidu. Priestor na nové veci vidí napríklad v agende týkajúcej sa rodín či sociálnoprávnej ochrany detí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko