Na hlavný obsah

Valverde po páde nebude pokračovať na Vuelte

Spadol počas zjazdu v 7. etape a poranil si rameno.

Valverde po páde nebude pokračovať na Vuelte
Na snímke španielsky cyklista Alejandro Valverde v dúhovom drese pre majstra sveta. Foto: TASR/AP

Španielsky cyklista Alejandro Valverde odstúpil po páde v 7. etape z pretekov Vuelta a Espaňa. Štyridsaťjedenročný jazdec pri zjazde v piatkovej (20. 8.) horskej etape neodhadol dobre prudkú ľavotočivú zákrutu, do ktorej sa vrútil v príliš vysokej rýchlosti a nasledoval pád, pri ktorom si poranil rameno.

Valverde figuroval pred 7. etapou v priebežnom poradí na štvrtom mieste. Jazdec Movistaru skúsil po páde ešte pokračovať v pretekoch, no o chvíľu neskôr musel pre pretrvávajúce bolesti skončiť.

Kamera ho zachytila, ako v slzách nasadá do tímového vozidla. Vyšetrenia neskôr potvrdili fraktúru pravej kľúčnej kosti. Podľa jeho tímu mal ešte v sobotu podstúpiť operáciu v Murcii.

Španielska legenda sa pravdepodobne lúči

Pre skúseného pretekára to bolo v poradí 15. vystúpenie na Vuelte a podľa agentúry AFP zrejme aj jeho posledné. Iba dvakrát sa stalo, že Valverde prestížne preteky nedokončil.

Majster sveta z roku 2018 triumfoval na Vuelte v roku 2009, v zbierke úspechov má aj 11 víťazstiev na jednodňových klasikách a 17 etapových vavrínov na podujatiach Grand Tour. Už dávnejšie naznačil, že po tejto sezóne možno ukončí profesionálnu kariéru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport