Na hlavný obsah

Vláda vyčlení takmer päť a pol milióna eur na prípravu návštevy pápeža

Zabezpečí tiež stovky vojakov.

Vláda vyčlení takmer päť a pol milióna eur na prípravu návštevy pápeža
Na snímke pápež František. Foto: SITA/AP

Na zabezpečenie prípravy návštevy pápeža Františka vyčlenil vládny kabinet viac než 5,4 milióna eura. Ministri odobrili aj denné vyčlenenie do 1 300 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Vyplýva to z materiálov, ktoré v utorok (10. 8.) odobrila vláda.

Z vyše piatich miliónov eur majú byť financované dotácie rôznym subjektom – napríklad Konferencia biskupov Slovenska dostane 72 000 eur na zabezpečenie registrácie účastníkov či okolo 41 000 eur na logisticko-administratívne zabezpečenie návštevy pápeža.

Jednu z najvyšších dotácií (takmer 487 000 eur) dostane Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov, a to predovšetkým na zabezpečenie liturgie pred Mestskou halou v Prešove.

Najviac peňazí (cez 780 000 eur) vyčlenila vláda pre Rímskokatolícku cirkev a Bratislavskú arcidiecézu na návštevu pápeža a zabezpečenie liturgie v Šaštíne.

Druhá najvyššia suma pôjde pre Košickú arcidiecézu (viac než 640 000 eur), a to na služby technického zabezpečenia pre liturgie na štadióne Lokomotíva a na Luníku IX.

Od 6. do 15. septembra tiež vláda odobrila denné vyčlenenie do 1 300 príslušníkov Ozbrojených síl SR, špeciálnej techniky k výkonu radiačného, chemického a biologického prieskumu a tri vrtuľníky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko