Na hlavný obsah

Zaradil sa medzi hudobné legendy. Zomrel bubeník kapely Rolling Stones

Skonal obklopený rodinou.

Zaradil sa medzi hudobné legendy. Zomrel bubeník kapely Rolling Stones
Na snímke teraz už zosnulý bubeník kapely Rolling Stones Charlie Watts. Foto: TASR/AP

Vo veku 80 rokov zomrel v utorok (24. 8.) v Londýne bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts. Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na hudobníkovho agenta Bernarda Dohertyho, podľa ktorého je Wattsov odchod stratou „jedného z najväčších bubeníkov svojej generácie“.

„S hlbokým zármutkom oznamujeme smrť nášho drahého Charlieho Wattsa,“ citovala AFP z vyhlásenia agenta. Hudobník zomrel podľa vyhlásenia v pokoji v londýnskej nemocnici obklopený rodinou.

Wattsov hovorca už na začiatku augusta oznámil, že sa hudobník pre bližšie neurčenú chorobu nezúčastní na turné Rolling Stones plánovanom na jeseň. „Charlie podstúpil úspešnú operáciu, ale lekári si myslia, že potrebuje oddych,“ uviedol vtedy.

Bubeník, ktorý mal v júni 80 rokov, bol členom Rolling Stones od roku 1963. Spolu s frontmanom Mickom Jaggerom a gitaristom Keithom Richardsom patril medzi najstarších členov slávnej rockovej kapely.

V roku 2004 sa Watts liečil v londýnskej nemocnici z rakoviny krku. Z nej sa zotavil po štyroch mesiacoch liečby vrátane šiestich týždňov intenzívnej rádioterapie.

https://twitter.com/WUTangKids/status/1430214466331893770

„Charlie bol veľmi milovaný manžel, otec a starý otec, a tiež ako člen Rolling Stones jeden z najväčších bubeníkov svojej generácie,“ uviedol Doherty. „Žiadame, aby bolo v tejto ťažkej dobe rešpektované súkromie jeho rodiny, členov skupiny a blízkych priateľov,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet