Na hlavný obsah

Záujem o očkovaciu prémiu je obrovský, hlási ministerstvo financií

Tvrdí, že úspešne zvládlo prvý registračný nápor.

O očkovaciu prémiu je obrovský záujem a do pondelkového (2. 8.) rána sa na stránke bytzdravyjevyhra.sk zaregistrovali desaťtisíce ľudí. Napísalo to ministerstvo financií na sociálnej sieti. Rezort v nedeľných (1. 8.) večerných hodinách spustil očakávanú očkovaciu lotériu.

„Prvý nápor registrácií tak náš systém s prehľadom zvládol,“ uvádza ministerstvo pod vedením Igora Matoviča (OĽANO). Po spustení evidoval ekonomický rezort viaceré podnety od ľudí, ktorým chodili potvrdzujúce SMS a emaily niekoľkokrát za sebou.

„Tento technický problém sa mohol vyskytnúť u prihlásených do 20.24 h, ale v súčasnosti už systém beží, ako má,“ vysvetlil rezort s tým, že potvrdzujúce SMS a emaily by mali mať k dispozícii všetci, ktorí sa v nedeľu zaregistrovali.

O očkovaciu prémiu môžu súťažiť všetky osoby s trvalým pobytom na Slovensku nad 18 rokov, ktoré budú zaočkované aspoň prvou dávkou dvojdávkovej vakcíny alebo jednou dávkou vakcíny od Johnson & Johnson.

Podmienkou je, aby tieto osoby boli registrované v databáze Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré bude každú registráciu do súťaže overovať. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko