Na hlavný obsah

Zlato pre Kurila, striebro pre Metelku. Slovensko ovládlo cyklistickú časovku

Ide už o štvrtú a piatu medailu z tokijskej paralympiády.

Zlato pre Kurila, striebro pre Metelku. Slovensko ovládlo cyklistickú časovku
Slovenskí reprezentanti v cyklistike Jozef Metelka (vľavo) a Patrik Kuril (v strede) a Brit George Peasgood. Foto: paralympic.sk

Slovenský cyklista Patrik Kuril vybojoval na Paralympijských hrách 2020 v Tokiu zlatú medailu v časovke na 32 kilometrov. Jeho reprezentačný kolega Jozef Metelka skončil druhý a získal tak striebro.

Tretí skončil v utorkovej (31. 8.) časovke Brit George Peasgood.

„Dojmy sú úžasné. Zázraky sa síce dejú, toto je však veľký zázrak. Samozrejme, systematicky som sa naň pripravoval, ale to asi každý športovec, ktorý tu je. Každý parašportovec má za sebou veľmi ťažký príbeh, väčšina z nás prišla k zraneniu úrazom, každý z nás sa musel postaviť na nohy a prekusnúť osud,“ povedal pre Slovenský paralympijský výbor.

Po zlate v stíhacích pretekoch na 4 000 metrov a bronze na pevnom kilometri, získal Metelka už svoju tretiu medailu na tohtoročných hrách. Celkovo má na konte už šesť paralympijských medailí, z toho tri najcennejšie.

Okrem cyklistov sa darilo aj stolnej tenistke Alene Kánovej, ktorá si vybojovala striebornú medailu. Slovensko tak má na konte už päť medailí z tokijských hier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport