Na hlavný obsah

Zoroslav Kollár už nečelí obvineniu z podplácania

Rozhodla o tom generálna prokuratúra.

Zoroslav Kollár už nečelí obvineniu z podplácania
Na archívnej snímke uprostred Zoroslav Kollár vychádza z budovy NAKA v Nitre. Foto: TASR

Podnikateľ a konkurzný právnik Zoroslav Kollár už nečelí obvineniu z prečinu podplácania. Rozhodol o tom v utorok (31. 8.) námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera.

Neboli podľa neho splnené zákonné podmienky na trestné stíhanie, a to ani v prípade bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

„Neboli splnené zákonné podmienky na trestné stíhanie oboch obvinených pre skutky, pre ktoré im bolo vznesené obvinenie, a to pre závažné procesné pochybenia a absenciu dôkazov, ktoré by dôvodnosť vzneseného obvinenia potvrdzovali,“ informovala hovorkyňa o záveroch námestníka Kanderu zastupujúceho generálneho prokurátora SR, ktorý z dôvodu zachovania nestrannosti vo veci nekoná.

Voči Pčolinskému zrušil Kandera obvinenia zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku, ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti a podplácania. Kollár zároveň už viac nečelí obvineniu z podplácania.

„Anonymizované uznesenie námestníka generálneho prokurátora Slovenskej republiky, z ktorého vyplývajú podrobné dôvody rozhodnutia, bude uverejnené na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky,“ dodala hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko