Na hlavný obsah

Austrália odkúpila od EÚ milión dávok vakcín proti covidu

Umožnia zrýchliť očkovanie.

Austrália odkúpila od EÚ milión dávok vakcín proti covidu
Zdravotná sestra ukazuje ampulku s vakcínou proti koronavírusu od firmy Moderna. Foto: TASR/AP

Austrália od Európskej únie nakúpila milión dávok vakcíny od spoločnosti Moderna, oznámil v nedeľu (12. 9.) austrálsky premiér Scott Morrison. Canberra vítanú pomoc pre zrýchlenie očkovacej kampane očakáva na budúci týždeň.

Zakúpené očkovacie látky Únie boli pôvodne určené pre Španielsko, Portugalsko, Bulharsko a Českú republiku, napísal denník The Canberra Times bez ďalších podrobností.

Austrálsky najľudnatejší štát Nový Južný Wales v nedeľu oznámil ďalších 1 262 infekcií. Je to o niečo menej ako doterajší maximálny denný prírastok 1 599 nakazených, ktorý tamojšie úrady oznámili v sobotu (11. 9.). Susedná Victoria za posledných 24 hodín potvrdila 392 nakazených, čo je rovnako menej ako v sobotu.

Kvôli nárastu infekcií v posledných mesiacoch zaviedli dve najľudnatejšie mestá Sydney a Melbourne prísny lockdown. Ten má trvať až do chvíle, kým nebude plne zaočkovaných aspoň 70 percent z 26-miliónovej austrálskej populácie. Splnenie tohto cieľa sa očakáva najskôr na konci októbra.

Úrady v štáte Queensland naopak v nedeľu oznámili, že lockdown nezavedú, keďže za posledných 24 hodín nezaznamenali jediný prípad nákazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet