Na hlavný obsah

Bašternák sa na súde priznal k vine z daňového podvodu

Súd vyniesol rozsudok.

Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák sa v utorok (7. 9.) na súde priznal, že je vinný aj v prípade neoprávnenej daňovej vratky asi za dva milióny eur,.

Tá súvisí s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Okresný súd Bratislava V tak rozhodoval len o výške trestu. Podnikateľ čelil obžalobe pre zločin skrátenia dane a poistného.

Súd upustil od súhrnného trestu

Okresný súd Bratislava V uznal Bašternáka vinným zo zločinu skrátenia dane a poistného v prípade neoprávnenej daňovej vratky asi za dva milióny eur súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence.

Súd mu uložil zákaz činnosti, po obdobie siedmich rokov nemôže pôsobiť v štatutárnom, dozornom orgáne či ako prokurista v obchodnej spoločnosti. Súd však upustil od súhrnného trestu aj od trestu prepadnutia majetku, na čo apeloval aj obhajca obžalovaného Peter Filip.

Zdôraznil, že ide o skutok, ktorý sa stal pred ôsmimi rokmi, poukázal aj na zmenu správania a životnej situácie jeho klienta.

Odpykáva si päťročný trest

Polícia nanovo obvinila podnikateľa v apríli 2019, krátko po jeho právoplatnom odsúdení. Obvinenia sa týkali kúpy bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Tie kúpil približne za 12 miliónov eur, pričom skutočná suma bola údajne nižšia. Podnikateľ si neoprávnene v roku 2012 uplatnil nárok na DPH v sume približne dvoch miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko