Na hlavný obsah

Bratislavčanov už nedeľu čakajú viaceré dopravné obmedzenia

Súvisia s príchodom pápeža.

Bratislavčanov už nedeľu čakajú viaceré dopravné obmedzenia
Ilustračná snímka. Foto: TASR

V nedeľu 12. septembra pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska pápež František. V hlavnom meste si návšteva vyžiadala dočasné uzávery viacerých ciest a komunikácií.

Pápež priletí na bratislavské letisko okolo 15.30 h. V Bratislave ho následne v nedeľu čaká program na Apoštolskej nunciatúre.

S tým bude súvisieť prerušenie premávky (MHD) i zmeny na niektorých linkách. Dopravný podnik Bratislava (DPB) preto odporúča v nasledujúcich dňoch využívať najmä električkovú dopravu, ktorá má byť najspoľahlivejšou. Zároveň odporúča cestovať s dostatočným časovým predstihom.

Obmedzenia MHD

V nedeľu v deň príletu Svätého Otca budú uzatvorené viaceré komunikácie, a to v čase približne od 14.30 do 16.30 h, najmä v okolí letiska a na trase presunu do centra.

Z tohto dôvodu bude premávka MHD prerušená v úsekoch: Letisko – Avion Shopping Park, Mlynská dolina – Patrónka – Pražská – Sokolská. Niektoré linky budú skrátené alebo odklonené po obchádzkových trasách.

Zmeny sa v tento deň dotknú autobusových aj trolejbusových liniek 21, 25, 30, 31, 32, 37, 39, 41, 61, 63, 65, 69, 83, 92, 96, 147, 204 a 207.

Ďalšie dopravné obmedzenia

V Bratislave budú platiť viaceré dopravné obmedzenia, keď bude na nevyhnutne potrebný čas prerušená premávka. Po trasách presunov bude zároveň zakázané zastavenie i státie, a to vrátane chodníkov.

S obmedzeniami je potrebné počítať aj na priľahlých cestách, ktoré sa napájajú na uzatvorené komunikácie. Polícia apeluje na dodržiavanie pokynov policajtov.

 So zdržaním treba počítať hlavne na diaľničnom obchvate D1 a diaľnice D2 od hraničného priechodu s Rakúskom a Maďarskom, v Mlynskej doline a v Starom Meste v okolí Horského parku.

Určité dopravné obmedzenia sa nevyhnú ani hraničným priechodom, kde bude taktiež premávka prerušená na nevyhnutne potrebný čas. V takmer všetkých prípadoch sa to týka nákladnej dopravy. V nedeľu sa to týka hraničných priechodov Jarovce – Kittsee a Čunovo – Rajka v smere do SR pre nákladnú dopravu v čase 15.00 – 16.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet